• Novinky

          • Felsted
            • Felsted

            • Spolupráca našej školy s Letnou školou pri súkromnej internátnej škole Felsted, Anglicko

              Felsted je jedna z najlepších a najdrahších súkromných škôl v Británii.

              Nachádza sa 15 min. autobusom od letiska Stansted, kam dva krát denne lietajú lietadlá spoločnosti Ryanair z Bratislavy. Let trvá 2 hodiny.

              Škola sa nachádza hodinu vlakom od Londýna, Severného mora a Cambridgu. Súčasťou Letnej školy sú tri exkurzie týždenne, študenti navštívia Londýn, Oxford, Brighton, Zoo v Colchestri,a iné atraktívne miesta, aj svetoznáme nákupné strediská (Lakeside, Westfield) a Cambridge.

              Letná škola je škola – ráno sú v dvojhodinových blokoch pre malý počet študentov kurzy anglického jazyka, alebo globálne štúdia, podľa úrovne anglického jazyka.

              Predmety poobede si študent vyberá, môže to byť chémia, biológia a iné, hudba, výtvarná, aj rôzne druhy športov. Teraz je už v ponuke aj dráma a tanec. Tieto kurzy sa nazývajú akadémie a vyučujú ich kvalifikovaní učitelia z Felstedu alebo univerzitní učitelia z rôznych univerzít z celého sveta. Po akadémiách sú kluby, ktoré si študenti volia a po večeri a študijnom čase venovanom úlohám nasleduje pestrý večerný program.

              Do letnej školy a jednotlivých kurzov sú momentálne zapojené tri britské školy, ako aj školy z USA, Kanady a Austrálie, a ide teda  prostredie, v ktorom sú študenti maximálne povzbudzovaní k nadväzovaniu medzinárodných priateľstiev a k požívaniu anglického jazyka ako hlavného komunikačného prostriedku.

              Pán riaditeľ sa volá Daniel Emmerson, našu školu navštívil v roku 2014, 26. a 27. septembra 2017 a znovu nás navštívi 22. novembra 2018. Počas jeho návštevy pripravíme aktivity pre študentov rovnako ako aj pre ich rodičov.

              Sme jedinou školou na Slovensku, ktorá sa tohto programu zúčastňuje, naše miesta sú exkluzívne a od roku 2014 sme sa zúčastnili všetkých letných kurzov. Najviac žiakov (5) sa zúčastnilo Letnej školy v roku 2017, mnohí z nich sa do Letnej školy opakovane vracajú, navyše bývalá študentka dostala z Felstedu aj pracovnú ponuku ako personál letnej školy počas školských prázdnin.

              Pre učiteľov, ktorí na program privedú mladších žiakov, sú určené vynikajúce kurzy zamerané na britský školský systém a zároveň aj na výmenu skúseností učiteľov z krajín všetkých kontinentov.

              Video z leta v roku 2018 najlepšie vyjadruje ciele tohto ambiciózneho projektu, ktorého je naša škola súčasťou:

              https://www.youtube.com/watch?v=4h1G9mMFWMA

              Brožúrku na leto 2019 je možné stiahnuť si na oficiálnej stránke Felstedu:

              https://www.felsted.org/summer-school/welcome

              Iveta Divoková

          • Milión detí sa modlí ruženec
            • Milión detí sa modlí ruženec

            • Medzinárodná modlitbová iniciatíva "Milión detí sa modlí ruženec" vznikla v roku 2005 vo Venezuele.

              Na začiatku bolo niekoľko ľudí, ktorí dôverovali slovám svätého pátra Pia: „Ak sa bude milión detí modliť ruženec, svet sa zmení.“ Vďaka tejto iniciatíve sa v priebehu jedného dňa 18. októbra zjednotí v modlitbe nie milión, ale niekoľko miliónov detí po celom svete, aby tým trochu viac pritiahli nebo na našu zem. 

              Aj naša škola sa tento rok pripája k tejto iniciatíve! Pridajte sa aj vy a spojme sa spoločne v modlitbe, ktorá má moc meniť chod dejín. 

              Viac informácií nájdete na http://acn-slovensko.org/miliondeti/

          • Začiatok roka - zmena
            • Začiatok roka - zmena

            • Z dôvodu nepriaznivého počasia budú v utorok 04.09.2018 triednické hodiny a od stredy 05.09.2018 sa bude vyučovať podľa rozvrhu

              triedný aktív pre prváčikov (I.A a I.B) bude v utorok 04.09.2018 o 16 hod. 30.

          • Prihlásenie sa do jedálne
            • Prihlásenie sa do jedálne

            • Vážení rodičia,

              záujem o stravovanie svojich detí v školskom roku 2018/2019 je potrebné prihlásiť cez internet na adrese: schmidtova@lasalle.sk alebo cez sekretariát školy (počas letných prázdnin v čase od 9,00 do 13,00 hod.).

              Prihlásiť svoje dieťa na obed je nutné aj v prípade, že v minulom školskom roku chodili na stravu. Neprihlásené deti nebudú môcť dostať obed.

              Vopred ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

              Vedúca jedálne

          • LASALLIÁNSKY FEST 2018
            • LASALLIÁNSKY FEST 2018

            • Dňa 9.6.2018 sa v priestoroch Spojenej školy Jána de La Salle v Bratislave uskutočnil tradičný lasalliánsky FEST, ktoréhomyšlienkou je spájať pedagógov, nepedagogických zamestnancov, študentov školy a ich rodičov a vytvoriť tak kresťanské spoločenstvo lásky.

              Deň plný hier, súťaží a kreatívnych aktivít obohatilo vystúpenie známeho pesničkára Mira Jila, po ktorom nasledoval pestrý kultúrny program žiakov školy. O občerstvenie sa postaral Inštitút školských bratov a množstvo dobrovoľníkov, ktorí priniesli svoje domáce koláče na charitatívny predaj.

              Spolu sa vyzbieralo 1 180 EUR. Finančný výťažok z podujatia poputuje do Kamerunu na vzdelávací projekt pre deti v núdzi z kmeňa Baka, ktorý zastrešuje misionár školských bratov Marek Sitkiewicz.

              Aj tohoročný FEST potvrdil, že lasalliánska škola je miestom všestrannej formácie, prehlbovania spoločenstva a misijného úsilia.

              Ďakujeme za Vaše veľké srdce – spoločnými silami sa nám podarilo vyčariť úsmevy na tvárach našich detí, ale aj dať šancu na lepšie vzdelanie najzraniteľnejším detičkám v Kamerune!

          • Púť detí do Marianky
            • Púť detí do Marianky

            • 26.5.2018 sme putovali s deťmi do Marianky vyprosiť od Panny Márie mnoho milostí.

              Táto diecézna púť mala názov Panna Mária – citlivá matka k znevýhodneným, telesne postihnutým ľuďom. Aj my sa máme stať k nim citliví a prijať ich s láskou medzi seba.

              Na začiatku cesty sme dostali pútničkov s piatimi pútnickými úlohami: modlitba jedného desiatku ruženca, 5-10 min. ticha, na cca. 100-200 m odnesiem druhého na pleciach, na cca. 1 km ponesiem svoj i batoh druhého, napojím druhého vodou (podelím sa s niečím)

              Všetky úlohy sme zvládli, obohatili sme si ich aj o desiatok ruženca Božieho milosrdenstva a deti boli odmenené obrázkami a sladkými dobrotami.

              Po príchode do Marianky sme išli do Baziliky Narodenia Panny Márie a pomodlili sme sa  pred milostivou sochou mariatalskej Panny Márie pútnickú modlitbu.

              Potom sme sa zaregistrovali, odovzdali charitatívne dary, oddýchli si a posilnili sa tradičnými párkami a jahodami, ktoré pre nás prichystali. Od organizátorov sme dostali aj knižočku a magnetickú záložku do knihy s výrokom sv. Jána XXIII.

              Po krátkom oddychu sme pokračovali v aktivitách a katechézach: spev a tanec, stretnutie so slepým človekom, stretnutie s hluchonemým človekom, stretnutie s človekom s Downovým syndrómom, modlitba ruženca.

              Vrcholom púte bola sv. omša s arcibiskupom mons. Jánom Oroshom, ktorí sa osobne pozdravil s niektorými našimi žiakmi, podal si s nimi ruku a dal krížik na čelo.

              Odchádzali sme nadšení a duchovne posilnení.

              Ďakujem všetkým zúčastneným a pozývam aj o rok :)

              Mgr. Judita Klubníková

          • SLÁVIK SLOVENSKA
            • SLÁVIK SLOVENSKA

            • Dňa 25.apríla sa uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2018.

              Víťazom srdečne gratulujeme!

              Na 1. mieste sa umiestnila Linda POLAKOVIČOVÁ zo 4.A – v školskom kole.

              V okresnom kole sa tiež umiestnila na 1.mieste.

               V krajskom kole sa umiestnila na krásnom 3. mieste.

              SRDEČNE GRATULUJEME!

          • Naše úspechy v chemických súťažiach
            • Naše úspechy v chemických súťažiach

            • V tomto školskom roku sme sa po prvýkrát úspešne zapojili do motivačnej súťaže Objavujeme čaro chémie.

              Študenti kvarty Natália Lackóová a Adam Pčola získali  čestné uznania za úspešnú realizáciu pokusov.  

              Veronika Nagyová z 8.A. triedy získala v celoslovenskom hodnotení súťaže krásne 3. miesto.

              Úspešní sme boli aj jednotlivých kolách chemickej olympiády.

              Najprv nás potešili najmladší- študenti kvarty, súťažiaci v D- kategórii. Všetci traja boli najprv úspešní v okresnom kole, zo 16 súťažiacich Natália Lackóová získala 12. miesto, Milan Krajniak získal 8. miesto, Adam Pčola pekné 4. miesto.

              Adam Pčola postúpil do krajského kola, v ktorom sa ako úspešný riešiteľ z 31 súťažiacich umiestnil na 12. mieste.

              Do krajského kola v C- kategórii sa zapojila Viktória Valentová, študentka kvinty. Ako úspešná riešiteľka sa z 30 súťažiacich umiestnila na 14. mieste.

              V B- kategórii bol úspešným riešiteľom na krajskom kole Filip Pristaš, študent sexty, zo 14 súťažiacich sa umiestnil na 12. mieste.

              Na vyhodnotenie motivačnej súťaže Skús pokus, do ktorej sa zapojili študentky kvarty Ester Illéšová, Terezka Šimurdová , Stanka Witkovská, ešte len čakáme.

              Všetkým súťažiacim a úspešným riešiteľom blahoželáme. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Návšteva generálneho predstaveného školských bratov
            • Návšteva generálneho predstaveného školských bratov

            • V piatok 18. mája 2018 sme mali tú česť privítať vzácnych hostí z Ríma, najvyššieho predstaviteľa Generálnej rady školských bratov, brata Roberta Schielera, generálneho radcu pre región Strednej Európy a Stredomoria, brata Aidana Kittyho a dvoch ďalších členov generálnej rady. V krátkom čase sa hostia stretli s mnohými žiakmi a so všetkými učiteľmi našej školy. Žiaci prvého stupňa so svojimi učiteľmi im pripravili krátky kultúrny program a starší študenti mali možnosť spýtať sa brata Schielera na všetko, čo ich zaujímalo. V srdečnom a neformálnom príhovore k nám učiteľom zase ocenil všetko, čo robíme pre žiakov a povzbudil nás do ďalšej práce.