• Novinky

          • VEĽKOPÔSTNA ZBIERKA PRE CHUDOBNÝCH
            • VEĽKOPÔSTNA ZBIERKA PRE CHUDOBNÝCH

            • Tak a máme tu pôst a s ním blížiacu sa Veľkú noc. V tomto období Spojená škola de La Salle organizuje charitatívnu zbierku trvanlivých potravín, hygienických potrieb, čistiacich prostriedkov, zachovalej pánskej obuvi, pánskych kabátov a vetroviek, uterákov a osúšok  a sladkostí pre účely domova „Betlehem“ sestier Matky Terezy z Kalkaty.  Sestry sa starajú o ľudí bez domova, chorých z ulice o deti a rodiny v núdzi.

              Dary môžete odovzdať do košov, prípadne krabíc, každý deň pri príchode do školy až do 23.3.2018.

              Pravá obeta je každý skutok, ktorý sa koná, aby sme svätým spoločenstvom priľnuli k Bohu, je to skutok určený k cieľu onoho dobra, ktorým naozaj môžeme byť spasení.“ ​​​​​​​

          • Divadlo Oliver Twist
            • Divadlo Oliver Twist

            • V utorok 6.2. 2018 sa triedy Kvarta, Kvinta a Sexta zúčastnili predstavenia s názvom Oliver Twist v anglickom jazyku. Celé divadlo tvorili 5 herci pochádzajúci z Anglicka. Hercom sme dobre rozumeli a v divadle sa nám celkovo páčilo. Olivera Twista hrala Michelle Ashton, ktorá bola vo svojej roli vynikajúca. Správne vyjadrila pocity opusteného chlapca s ťažkým osudom. Účinkujúci neboli len dobrí herci, ale aj výborní speváci. Zaujali nás piesne v a capella štýle, ktoré príjemne ozvláštnili celé predstavenie.

              Nina Miháliková a Ester Šimurdová, Kvinta

          • KARNEVAL
            • KARNEVAL

            • V piatok 26. januára sa deti 1. stupňa ZŠ mohli vyšantiť na karnevale vo veľkej telocvični. Popoludnie plné zábavy, tanca, súťaží a samozrejme vyhodnotenia najkrajšej masky za každý ročník, urobilo všetkým dobrú náladu a zanechalo milé spomienky.

          • Deň komplimentov
            • Deň komplimentov

            • 24.1.2018 sa 4.B poobede zúčastnila tvorivých dielní ku Dňu komplimentov v Avion Ikea. Zažili sme kopec zábavy. Zahrali sme sa na preliezačkách, vyzdobili sme si peknými slovami a maľbami hrnček, ktorý sme si mohli nechať. Za odmenu sme dostali aj losíkov, ktorých sme mohli vymeniť za sladké potešenie. Pochutnali sme si na dobrom jedle a s nadšením sme sa vracali domov.

              Mgr. Judita Klubníková

          • Mikulášske predstavenie pre seniorov v Rači
            • Mikulášske predstavenie pre seniorov v Rači

            • Čas Adventu nás robí citlivejšími na potreby iných ľudí – a tak sa naša škola SŠ de La Salle rozhodla spestriť predvianočný čas dôchodcom, ktorí žijú v Domove sociálnych služieb a zariadení pre seniorov v Rači.

              Dňa 6.12.2017 si deti z 1.A, 3.A, 4.A a 7.A pod vedením pani učiteliek Kišovej, Mitterovej a Lendackej pripravili milý program plný folklóru a vianočnej atmosféry a vystúpili s ním v zariadení pre seniorov. Po predstavení rozdal Mikuláš darčeky všetkým obyvateľom domov a tí si na záver zaspievali s našimi deťmi koledu Tichá noc.

              Kultúrny program bol obdarený veľkým potleskom a deti hriala v srdiečkach radosť z toho, že ich vystúpenie vyčarovalo dôchodcom úsmev na tvár.

          • Vianočná súťaž
            • Vianočná súťaž

            • 20. decembra 2017 sa na našej škole uskutočnila Vianočná súťaž. Cieľom tejto súťaže bolo, aby si každá trieda vyzdobila triedu. 

              Za ZŠ vyhrala trieda VIII. A a za gymnázium kvarta

          • Adventné dielne 2017
            • Adventné dielne 2017

            • Advent je čas prípravy na najväčší Dar – Ježiša, keď sa aj my snažíme byť darom pre druhých, a preto otvárame svoje srdcia voči potrebám svojich blížnych.

              Spojená škola Jána de La Salle v bratislavskej Rači usporiadala 16.12.2017 charitatívne podujatie Adventné dielne, z ktorých finančný príspevok je venovaný projektu Slovenskej katolíckej charity Adopcia na diaľku®. Cieľom projektu je predovšetkým podporovať chudobné deti, aby sa mohli vzdelávať a zabezpečiť im výživu a zdravotnícku starostlivosť. Príspevky od darcov sú určené najmä na kúpu školských potrieb, školských uniforiem, úhradu školného, poskytnutie dennej stravy a zabezpečenie liekov.

              Lasallianska rodina v Rači už niekoľko rokov podporuje finančne a modlitbami dievčatko Sonu Bornéus z Haiti, kde nefunguje politický systém, zdravotníctvo ani školský systém. V krajine trpí väčšina ľudí hladom, nedostatkom pitnej vody a liekov. Mnohé deti nemajú prístup ku vzdelaniu a životným podmienkam neprospievajú ani časté hurikány a ničivé zemetrasenia.

              Preto aj tento rok Adventné dielne spojili pedagógov a priateľov školy, ktorí si našli čas, aby v príjemnom prostredí pripravili kreatívne vianočné ozdoby, a tak podporili dobrú vec. Tento rok sa nám podarilo vyzbierať sumu 303,50 eur. Sladkou odmenou pre všetkých zúčastnených bol skvelý nealkoholický punč a výborné vafle, ktoré pripravili školskí bratia.

              Mgr. Mária Pundir

          • Kam poputujú peniaze z adventných dielní?
            • Kam poputujú peniaze z adventných dielní?

            • Aj tento rok podporíme dobrú vec - charitatívny projekt ADOPCIA NA DIAĽKU. Naša škola cez tento projekt podporuje už niekoľko rokov dievča Sonu Bornéus z Haiti. Každým zakúpeným kupónom počas vianočných dielní podporíme túto našu kamarátku, ktorá vďaka nášmu príspevku môže úspešne študovať.

              Projekt Slovenskej katolíckej charity ADOPCIA NA DIAĽKU v sebe spája jednoduchosť a konkrétnu pomoc. Je postavený na vzťahu darcu a obdarovaného dieťaťa. Človek, ktorý sa rozhodne zapojiť do projektu, sa stáva adoptívnym rodičom, môže sledovať rast "svojho" dieťaťa a tešiť sa spolu s ním z jeho úspechov. Pomoc je poskytovaná vo forme pravidelných príspevkov (hradených podľa rozhodnutia darcu mesačne, štvrťročne, polročne alebo ročne) na konkrétne dieťa, ktoré je darcovi pridelené.

              Cieľom projektu je predovšetkým podporovať chudobné deti, aby sa mohli vzdelávať a zabezpečiť im výživu a zdravotnícku starostlivosť. Príspevky od darcov sú určené najmä na kúpu školských potrieb, školských uniforiem, úhradu školného, poskytnutie dennej stravy, zabezpečenie liekov, ale aj na drobné vianočné darčeky a zorganizovanie školského výletu či letného tábora.

              Projekt prebieha už v siedmych krajinách: v Indii (od roku 1996), Albánsku (2005), na Haiti, vo Vietname (od roku 2011), v Ugande a v Kazachstane (od roku 2013). Na Ukrajine začali s projektom v roku 2014. Vďaka ľuďom ochotným pomôcť bolo doteraz podporených viac ako 2200 detí, ktoré dostali možnosť navštevovať školu a rozvíjať ďalej svoj potenciál.

              Mgr. Mariana Jurašková